top of page
Zoeken

Honing, zoeter dan suiker maar vooral gezond

Bijgewerkt op: 22 jul. 2021De Kracht van Gezonde Honing en veel meer ....

Stilletjes aan wordt het steeds duidelijker dat onze Westerse eetgewoonten slecht zijn voor onze gezondheid. Veel chronisch zieken hebben niet in de gaten dat hun lichamelijke toestand voor een groot deel te wijten is aan het decennia lang eten van bewerkte voedingsproducten die hen door een gewetenloze en winstbelustigde voedingsindustrie wordt voorgeschoteld. Velen gaan zonder het te weten gewoon door met het consumeren van het voedsel dat hen iedere dag een beetje zieker maakt.


Wanneer ik het woord gezonde honing laat vallen, zullen velen van deze comfortfood lovers mij weten te zeggen dat deze bom aan suikers net zo ongezond is als het ijsje dat ze op dat moment aan het verorberen zijn.


Ik ben me er van bewust dat het moeilijk zal zijn om geloofwaardigheid te boeken en honing als gezondheidsvoedsel op de kaart te zetten. Het lijkt dan ook dat dit natuurzuivere bijenproduct tegen de logica van de hedendaagse gezondheidscultuur ingaat.


De meeste voedings- en dieetdeskundigen, inclusief artsen, associëren deze natuurzuivere zoete stof met extra calorieën, gewichtstoename, diabetes, tandbederf, hyperactiviteit, een slecht immuunsysteem, obesitas en talloze andere gezondheidsklachten.


Waarschijnlijk is het een stuk eenvoudiger om iemand te overtuigen, bittere pillen te slikken dan hem aan te zetten tot het eten van honing. Wat op zich ook wel te begrijpen is, dagelijks wordt ons in het oor gefluisterd dat suikers ongezond zijn. Terwijl we ondertussen vrolijk alles opeten wat bewerkt, verwerkt en verpakt in de supermarkt ligt. Aan nagenoeg alles wordt suiker toegevoegd, zo worden we stil en zoet gehouden. Het resultaat is dat de helft van de bevolking kampt met overgewicht en last heeft van een hele reeks aandoeningen die men kan scharen onder de noemer welvaartsziekten.

Zou men de geconsumeerde industriële suikerproducten vervangen door het regelmatig eten van honing, dan zouden er minder obesen en chronisch zieken rondlopen. Hiermee zouden de kosten van de gezondheidszorg naar omlaag kunnen en de kwaliteit van leven voor velen verbeteren. Het is dan ook opvallend hoe star en hardnekkig vele regulier opgeleide professionals vast houden aan de gedachte dat honing net zo schadelijk is als industriële suikers. Als men zich zou willen verdiepen in dit natuurzuivere product, dan zou men snel tot de ontdekking komen dat het vele gezondheidsbevorderende en immuniteit ondersteunende eigenschappen heeft. En gezien mag worden als het zoetste en gezondste medicijn dat de natuur ons te bieden heeft.


Het wordt stilletjes aan tijd om dit krachtig gezonde superfood de erkenning te geven die het verdient. Mocht ik je interesse inmiddels hebben gewekt, laat je dan meenemen op dit zoete avontuur en ontdek zelf welke gezondheidsbevorderende eigenschappen honing nu werkelijk bezit.


Bekijk onze apitherapeutische bijenboerderij online en ontdek de natuurzuivere en gezondheidsbevorderende bijenproducten, die op ambachtelijke wijze worden geoogst, verwerkt en verpakt in ons eigen Zeeuws-Vlaanderen, beter bekend als "de groene long" van Zeeland.
Daar waar bijen zijn is gezondheid


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page