top of page
Image by Boba Jaglicic

bijenfarm 

 

De bijen-farm zorgt voor een gezonde omgeving 

De regelgeving met betrekking tot apitherapeutisch imkeren is geheel anders dan de conventionele manier van imkeren. Zo wordt tijdens het apitherapeutische imkeren enkel gebruik gemaakt van natuurlijke hulpmiddelen en wordt zeer veel aandacht besteed aan hygiëne tijdens het imkeren, het oogsten, het verwerken en/of verpakken.

 

Op deze wijze worden er bijzondere honingproducten zoals Miracurmel, Miramuunbooster en Mirapromel gemaakt. Maar ook gezonde propolis, koninginnegelei en stuifmeelkorrels geproduceerd.

 

Deze strikte Apitherapeutische benadering is ontwikkelt door Dr. Stefan Stangaçius, natuurarts en voorzitter van de Duitse- (DAB) en de Amerikaanse (AAS) Apitherapie Bond.

Gezonde natuurgebieden in Zeeland

De MirApi farm ligt in en nabij de natuurgebieden;  Perkpolder, De Vogel en Het Verdronken land van Saeftinghe.  

 

Het gebied staat mede bekend als de Groene Long van Zeeland. Het zeeklimaat in de zomermaanden is zeer aangenaam en telt meer zonuren dan elders in het land. Ideaal voor bijen om goed te kunnen gedijen en voor gezonde producten te zorgen.

Éérste etherische bijenkastlucht centrum in Benelux 

 

In 2014 is de bijenfarm ook wel bijenboerderij genoemd in Walsoorden (nabij Hulst) gestart. Eerst met voornamelijk gezonde bijenproducten maar sinds 2016  ook met  etherische bijenkastlucht.  Dit is het allereerste bijenkastluchtcentrum van de Benelux. Cliënten met vervelende luchtwegklachten kunnen hier terecht voor een therapeutische behandeling met bijenkastlucht.  Dit kan alleen gedurende de maanden april tot en met september omdat bijen dan volop bezig zijn met productie van allerlei producten.

Begrip in binnen en buitenland

Deze etherische bijenkaslucht therapie is inmiddels een begrip geworden. Er komen ondertussen jaarlijks honderden cliënten uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk naar Walsoorden in Zeeland.

bottom of page